DAJ GRYZA. SMAKOWITE HISTORIE O JEDZENIU książka Mizielińscy
DAJ GRYZA. SMAKOWITE HISTORIE O JEDZENIU książka Mizielińscy
DAJ GRYZA. SMAKOWITE HISTORIE O JEDZENIU książka Mizielińscy
DAJ GRYZA. SMAKOWITE HISTORIE O JEDZENIU książka Mizielińscy

DAJ GRYZA. SMAKOWITE HISTORIE O JEDZENIU książka Aleksandra i Daniel Mizielińscy

DWIE501064
Oczekiwanie na dostawę
69,90 zł
Brutto

Skąd pochodzi kukurydza, skąd pszenica,
a skąd ziemniaki? Co jada się od wieków w Turcji,
a co we Włoszech czy w Nigerii?
Jak własnoręcznie przygotować wietnamski naleśnik,
brazylijskie pralinki albo węgierskie leczo? 
Wielka wyprawa tropem dań, przypraw i składników
z pięciu kontynentów w efektownym albumie
pełnym ciekawostek i smakowitych przepisów.

Zapytaj o produkt

Zapytaj o produkt

DAJ GRYZA. SMAKOWITE HISTORIE O JEDZENIU książka Aleksandra i Daniel Mizielińscy

DAJ GRYZA. SMAKOWITE HISTORIE O JEDZENIU książka Aleksandra i Daniel Mizielińscy

Skąd pochodzi kukurydza, skąd pszenica,
a skąd ziemniaki? Co jada się od wieków w Turcji,
a co we Włoszech czy w Nigerii?
Jak własnoręcznie przygotować wietnamski naleśnik,
brazylijskie pralinki albo węgierskie leczo? 
Wielka wyprawa tropem dań, przypraw i składników
z pięciu kontynentów w efektownym albumie
pełnym ciekawostek i smakowitych przepisów.

Prosimy wypełnić poniższe pola formularza, biuro obsługi klienta skontaktuje się z Państwem najszybciej jak to możliwe.

* Pola wymagane

Anuluj lub 


 

Ta apetyczna książka zabierze was w wielką podróż śladami smaków, potraw i składników, z których się je przyrządza.
Odwiedzicie w niej 26 krajów ze wszystkich kontynentów, a na efektownych ilustracjach Aleksandry i Daniela Mizielińskich
zobaczycie marokańską ucztę, pływający wietnamski targ czy argentyńskich gauczów.
Poznacie najróżniejsze przysmaki i przeczytacie o ich barwnych losach.
Przekonacie się, jak mocno jedzenie związane jest z historią, kulturą i przyrodą kraju, w którym powstało.
I dowiecie się, jak przyrządzić proste i pyszne dania ze wszystkich stron świata.

Każdy rozdział poświęcony jest jednemu krajowi.
Znajdziecie w nim mnóstwo ciekawostek o charakterystycznych składnikach, potrawach i zwyczajach,
a także dwa łatwe do wykonania przepisy.

Wyszukiwanie ciekawych informacji ułatwi spis treści, indeks oraz oś czasu,
przedstawiająca najważniejsze wydarzenia i odkrycia kulinarne.

Autor: Aleksandra i Daniel Mizielińscy

Wydawnictwo: Dwie Siostry

Rok wydania: 2020

Ilość stron: 112

Oprawa: Twarda

WYMIARY: 27,2 x 37 cm

Książka jest nowa.

9788381501064
Brak recenzji

Brak metod dostawy dla tego produktu.

Zobacz także

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Produkt dodany do listy życzeń